De Pleisterplaats | … een inspirerende plek waar mensen onderweg graag halthouden …

Te gast: Het Ministerie van Verwondering

Deze mooie blog las ik op Het Ministerie van Verwondering:

________________________

Rommelmarkt gaat over sentiment, herinneringen en mooie verhalen.

Ik ontmoet Henk de Jonge. In een kwartier krijg ik enorm veel inspiratie in de vorm van zijn enthousiaste verhaal. …Henk heeft van zijn ongeluk, een geluk gemaakt. Als bouwvakker kwam zijn hand in een zaagmachine, twee vingers eraf, hand stuk. Henk mag zich om laten scholen en komt zo als werkvoorbereider bij Dyka. “Een prachtige baan”, vertelt hij stralend. Hij stuurt een grote afdeling aan. Hij vertelt over passie en plezier in je werk.

Ik heb het gevoel dat ik een samenvatting gepresenteerd krijg van een goed geschreven managementboek.

Het gaat om stemming voelen op de afdeling, weten waar de ander zit. Het gaat om je verantwoordelijk voelen en weten wat je doet, en dat het zinvol is. Het gaat om zaken vloeiend laten verlopen en, natuurlijk alles zo economisch mogelijk. En, iedereen moet zich thuisvoelen, en… het gaat om plezier. Plezier in je werk, dat maakt passie. En…

Ik heb me verwonderd over dit “zomaar-op-straat-gesprek” en vond het een gepast verhaal voor in het ministerie van verwondering.

________________________

Daarom ben ik blij dat ik deel mag uitmaken van het Ministerie van Verwondering als Minister van Goesting en Spelen:

om de mooie blik op de wereld die we allemaal delen als kabinetsleden.

 

Back to Top

There are 1 Comments to "Te gast: Het Ministerie van Verwondering"

  • Ratjezoef says:

    Plezier en passie in je werk vinden en een mens krijgt vleugels om deze twee te blijven voeden. Zo mooi kan het zijn als je beseft wat je in je het werk legt, dat je daar heel veel voor terug krijgt. De verwondering… ik wil er nooit vanaf.

Write a Comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Zoeken

  • Twitter